Save z gier

Dyskusja w 'PS Vita - Pomoc' rozpoczęta przez użytkownika AssassinKuba, Maj 31, 2013.

  1. Calak

    Calak Active Member

    Dołączył:
    Lis 28, 2012
    Wiadomości:
    619
    Docenione treści:
    114
    PSN ID:
    Calak08
    Model PS Vita:
    WiFi
    kazda gra inaczej waży a savy to są megabajtowe sprawy ktorymi sie nie przejmuj

    kazda większa gra zajmuje od 2gb-3gb
    1 person likes this.

  2. SpotlesS

    SpotlesS Well-Known Member

    Dołączył:
    Lut 22, 2012
    Wiadomości:
    1,057
    Docenione treści:
    459
    Model PS Vita:
    3G
    Zależy od gry
  3. SCYTALUS

    SCYTALUS Active Member

    Dołączył:
    Lut 9, 2013
    Wiadomości:
    167
    Docenione treści:
    43
    PSN ID:
    SCYTALUS
    Model PS Vita:
    3G
    Panowie mam problem ktorego ktorego nie moge rozwiazac.
    Otoz swego czasu pozyczylem od kumpla gre MGS;HDCollection pogralem i musialem oddac. Sejwy oczywiscie na chmurze nie zapisalem ale zostaly one na karcie.Kolega nie odpalal jeszcze gry.
    Sciagnalem sobie MGS-a z PSS zainstalowalem.Z oczywistych wzgledow sejwow nie mialem.Ponownie wzialem od kumpla gre sejwy byly wec wrzucilem je na serwer( z poziomu menadzera).Karte z gra wyciagnalem wszedlem w gre sciagnieta z PSS i co widze -czerwonego wilka:)
    Sejwow nie bylo.Mimo tego iz z chmury skopiowalem je na Vite.
    Sprobowalem wiec inaczej.Z poziomu gry(tej na karcie od kumpla) wszedlem w opcje TRANSFFARING i tam zrzucilem sejwy do CLOUD.
    Ponownie wszedlem w moja gre sciagnieta z PSS ponownie opcja TRANSFFARING i pokazuje sie w chmurze CORUPTED DATA.
    O co chodzi???Co robie zle?
    Jak przezucic te sejwy na konsole aby gra w wersji cyfrowej widziala sejwy gry z karty od kumpla???
  4. Wolomin

    Wolomin Guest

    opcja transfering jest do przerzucania save-ów z dużej konsoli. Nie wiem czemu Ci to nie działa, ja kiedyś grałem na ps3 w HD Collection, i jak pobrałem grę z PSS na Vitę, i przetransferowałem sobie save-y z ps3, to nie ma z nimi problemu, jest tylko info że gdy będę używał tych save-ów do gry, to nie będzie możliwości zdobywania trofeów

    ale jeśli chodzi o ich działanie, to wszystko śmiga, wczytałem save z końca gry i obejrzałem sobie zakończenie na Vicie i wysłuchałem świetnego kawałka podczas napisów:)
  5. SCYTALUS

    SCYTALUS Active Member

    Dołączył:
    Lut 9, 2013
    Wiadomości:
    167
    Docenione treści:
    43
    PSN ID:
    SCYTALUS
    Model PS Vita:
    3G
    Obie wersje gry sa na PSV wiec ok opcja TRANSFFARING odpada.W takim razie dlaczego nie widzi mi gra sejwow sciagnietych z chmury????Przeciez wersje sa identyczne...?
  6. Wolomin

    Wolomin Guest

    nie mam pojęcia czemu tak jest, może zadzwoń na infolinię i zapytaj czemu tak jest
  7. SCYTALUS

    SCYTALUS Active Member

    Dołączył:
    Lut 9, 2013
    Wiadomości:
    167
    Docenione treści:
    43
    PSN ID:
    SCYTALUS
    Model PS Vita:
    3G
    Rozmowa z serwisem to ostatecznosc....ma ktos moze jeszcze jakies pomysly?
  8. F_Kyo777

    F_Kyo777 Active Member

    Dołączył:
    Lut 15, 2013
    Wiadomości:
    207
    Docenione treści:
    39
    PSN ID:
    MiruMirumoto
    GG:
    22186845
    Model PS Vita:
    WiFi
    Hmm... Kolega sobie kupił jakiś czas temu kolekcję na PS3 (ICO&Shadow). Teraz są w plusie, więc zassał na dysk. Po odpaleniu, okazuje się, że gra "nie widzi" jego zapisów z pudełkowej wersji. Przypuszczenia są skierowane ku temu, że wersja cyfrowa i pudełkowa po prostu się różnią od siebie. Może i u Ciebie tak jest, że wersja cyforwa i ta z karty pamięci się różnią i dlatego nie możesz odpalić tych stanów gry.
    Wydaje mi się, że w takiej sytuacji jedyne co możesz zrobić, to albo zacząć od początku, albo poprosić kolegę o kartę z grą ;)
  9. Wolomin

    Wolomin Guest

    ale ja grałem na wersji pudełkowej z tym że z ps3, skopiowałem sejwy na Vitę i działają z wersją cyfrową z Vity

    to skoro między pudełkiem z ps3 a cyfrówką z Vity nie na różnicy
    to czemu jest różnica między pudełkiem z Vity a cyfrówką z Vity ?
  10. SCYTALUS

    SCYTALUS Active Member

    Dołączył:
    Lut 9, 2013
    Wiadomości:
    167
    Docenione treści:
    43
    PSN ID:
    SCYTALUS
    Model PS Vita:
    3G
    Hmmm...cholera wie ale jakim cudem moga byc to inne wersje???Szumnie reklamowana CHMURA w tym przypadku leży na łopatkach.
  11. F_Kyo777

    F_Kyo777 Active Member

    Dołączył:
    Lut 15, 2013
    Wiadomości:
    207
    Docenione treści:
    39
    PSN ID:
    MiruMirumoto
    GG:
    22186845
    Model PS Vita:
    WiFi
    Wołomin, to są tylko moje przypuszczenia ;)
    Jedyne co wydawało mi się sensowne, to że w przypadku mojego kolegi, jak i SCYTALUS-a wersja z PSS jest inna niż pudełkowa.
    Ile w tym prawdy nie mam pojęcia.
    Przydałyby się osoby, które potwierdzą, że zapisy gier zawsze mieli kompatybilne między wersjami ;)
  12. UzeQ

    UzeQ Well-Known Member

    Dołączył:
    Mar 18, 2012
    Wiadomości:
    2,486
    Docenione treści:
    1,345
    PSN ID:
    UzeQ
    GG:
    4474242
    Model PS Vita:
    3G
    O czym Ty mówisz - w jaki sposób jest to wina chmury, że save'y z edycji cyfrowej nie są kompatybilne z edycją pudełkową.... Powinieneś raczej narzekać na developerów gry...
  13. Wolomin

    Wolomin Guest

    a może sprawdzić czy te sejwy z chmury działają w ogóle na tej grze z karty a nie z pss, bo może są jakieś uszkodzone
  14. SCYTALUS

    SCYTALUS Active Member

    Dołączył:
    Lut 9, 2013
    Wiadomości:
    167
    Docenione treści:
    43
    PSN ID:
    SCYTALUS
    Model PS Vita:
    3G
    CHMURA miala mi zapewnic mozliwoscc miedzy innymi przeniesienia sejwow gry.Nie wiem czyja to wina czy developerow czy SONY.Nie obchodzi mnie to.Nie po to wydalem ponad tysiac zloty aby sie teraz wku....Mialo dzialac a nie robi.
    Wolomin w sumie musialbym usunac zainstalowana gre z karty poniewaz w tej chwili na niej sa zapisane sejwy.(istnieje ryzyko ze ponownie jak zainstaluje gre z karty ta nie bedzie widziala sejwow)
    Poza tym za pomoca opcji TRANSFERING widac ze sejwy sa "zlinkowane" ze swoimi kopiami w chmurze.
  15. PoluSanzo

    PoluSanzo Well-Known Member

    Dołączył:
    Wrz 9, 2012
    Wiadomości:
    1,985
    Docenione treści:
    441
    PSN ID:
    PoluSanzo
    Model PS Vita:
    WiFi
    1. zrob tak skopiuj instalke z savami na pc (zmieni lokalizacje gry na pc jako kopia)
    2. odpal gre i zrob nowy save po czym skopiuj na pc i usun gre z vity
    3. zobaczy czy savey maja taka sama nazwe poczatkowa pierwsze 4 litery
  16. SpotlesS

    SpotlesS Well-Known Member

    Dołączył:
    Lut 22, 2012
    Wiadomości:
    1,057
    Docenione treści:
    459
    Model PS Vita:
    3G
    U mnie savy z pudełkowej wersji MK działają z wersją cyfrową i na odwrót. Może akurat z mgs są takie problemy. Najlepszym wyjściem będzie chyba przejście gry używając karty od kolegi :D
  17. UzeQ

    UzeQ Well-Known Member

    Dołączył:
    Mar 18, 2012
    Wiadomości:
    2,486
    Docenione treści:
    1,345
    PSN ID:
    UzeQ
    GG:
    4474242
    Model PS Vita:
    3G
    Jak inni opisują - z innymi grami nie ma problemu, więc są dwa wyjścia - albo MGS jest po prostu tak źle skonstruowany albo Ty robisz coś źle... Nie zwalaj winy na Sony za coś, co najprawdopodobniej developerzy MGS HD schrzanili... Jak jakiś developer wyda źle zrobioną grę na PS Vitę to to też wina Sony? Czy to wina Sony, że Call of Duty jest beznadziejną grą? Też wtedy mówisz, że wydałeś 1000 zł a nie działa? Kolega wyżej napisał, że save'y z Shadow of the Collosus HD nie działają między wersją cyfrową a tą na płycie - czy to też oznacza, że to wina Sony? Że chmura jest do dupy, bo nie pozwala przenosić savey? Pozwala, nikt nigdzie nigdy Ci nie obiecał, że będziesz mógł przenosić zapisane stany gry między wersjami fizycznymi a cyfrowymi... Naucz się na przyszłość prawidłowo dobierać winnego zaistniałych sytuacji, bo to nie wina producenta samochodu jakiej jakości paliwo do niego wlejesz...
  18. adf1985

    adf1985 Member

    Dołączył:
    Gru 1, 2012
    Wiadomości:
    94
    Docenione treści:
    24
    Że się wtrącę, PS+ ma dwie wady - 1. to Sony wybiera w co mam grać i 2. kasa wpłacona na PS+ jest stracona na zawsze. Ja wolę kupować używki w normalnych cenach, przechodzić i sprzedawać. Znacznie mniej kasy na to idzie, a sam mogę wybrać w co mam grać. No i wystarcza karta pamięci 4GB :). Do tego zero zależności od opłat, brak poczucia, że zapłaciłem, to muszę grać.
  19. UzeQ

    UzeQ Well-Known Member

    Dołączył:
    Mar 18, 2012
    Wiadomości:
    2,486
    Docenione treści:
    1,345
    PSN ID:
    UzeQ
    GG:
    4474242
    Model PS Vita:
    3G
    Co to ma wspólnego z tematem? Tu jest mowa o Saveach z gier a Ty gadasz o PS Plus... Od narzekania na PS Plus jest osobny temat, chociażby tutaj
  20. adf1985

    adf1985 Member

    Dołączył:
    Gru 1, 2012
    Wiadomości:
    94
    Docenione treści:
    24
    Wcześniej była cała strona dyskusji o PS+, ale ok. Dawno mnie tu nie było :).
Podobne tematy:
Forum Tytuł Data
PS Vita - Pomoc przenoszenie save z gier psx classics, z ps3 na ps vita. Możliwe?? Kwi 18, 2013
PS Vita - Pomoc Save z Motorstorm RC Lis 5, 2013
PS Vita - Pomoc Czy da sie skopiować save z Fify 13 na nową kartę pamięci? Sie 26, 2013
Konkursy [Ankieta - Konkurs] Floating Cloud God Saves The Pilgrims Sie 18, 2013
Konkursy [Konkurs] Floating Cloud God Saves The Pilgrims Sie 17, 2013

Poleć tę stronę